De bedste infrarøde saunatæpper til restitution

De 9 bedste infrarøde saunatæpper til restitution 2024

Vores favoritter
Infrarød Saunatæppe - Pro

Vores anbefaling

Gå direkte til den her »

NordicZen Warmy infrarød detox saunatæppe

Vores andet valg

Gå direkte til den her »

Optima Sport saunatæppe infrarødt m. transporttaske

Bedste budgetvenlige valg

Gå direkte til den her »

Infrarød Saunatæppe - Pro 3-zone

Bedste premium valg

Gå direkte til den her »

Bedste produkter
Lagerstatus
Bedste pris
Infrarød Saunatæppe - Pro
Infrarød Saunatæppe - Pro
Original price was: 3.999,00 kr..Current price is: 2.999,00 kr..
Warmy: Infrarød Detox Saunatæppe
Warmy: Infrarød Detox ...
Original price was: 3.949,95 kr..Current price is: 2.795,00 kr..
Saunatæppe Infrarødt m. transporttaske - 180x160
Saunatæppe Infrarødt m...
1.999,00 kr.
Infrarød Saunatæppe - Pro 3-zone
Infrarød Saunatæppe - ...
Original price was: 4.749,00 kr..Current price is: 3.749,00 kr..
degree Infrarød saunatæppe
degree Infrarød saunat...
3.799,00 kr.
Radiant Health Saunatæppe Maxi
Radiant Health Saunatæ...
4.853,95 kr.

Indholdsfortegnelse

Et infrarødt saunatæppe styrker muskelrestitutionen og lindrer ømheder og smerter efter træningen. Og så øger varmen din forbrænding. Altså kan det både hjælpe dig til en mere optimal restitution efter dit træningspas, og fremme et ønsket vægttab. I denne guide gennemgår vi de bedste infrarøde tæpper på markedet, forklarer hvordan og hvorfor tæppet virker, og giver dig en guide til at finde det bedste infrarøde varmetæppe til netop dit restitutionsbehov.

Den helt store fordel ved et infrarødt saunatæppe er, at den infrarøde varme trænger dybere ind i vævet end almindelig varme. Dermed forbedres blodgennemstrømningen til de berørte områder, så der kommer mere ilt og flere næringsstoffer til musklerne. Og affaldsstofferne fjernes hurtigere.

Det fremmer din restitution efter et hårdt træningspas, og får dine muskler til at slappe bedre af.

Samtidig øger den infrarøde varme kropstemperaturen, så kroppen bruger flere kalorier for at køle sig selv ned. Det kan potentielt øge stofskiftet og forbrændingen. Dog ikke nær så meget, som ved fysisk aktivitet.

 

Stort udvalg af infrarøde saunatæpper

Med så mange gavnlige fordele er infrarøde tæpper blevet populære blandt dem, som træner seriøst. Og med stor efterspørgsel er der også kommet mange bud på markedet på det bedste infrarøde saunatæppe.

Vi har tjekket de mest populære modeller ud på markedet, som sælges af velansete danske webshops med en høj kundetilfredshed. I gennemgangen har vi fokuseret på anvendeligheden og udbyttet i forhold til dig, som skal bruge det til at fremme din restitution efter træningen.

Resultatet af vores gennemgang præsenteres nedenfor. Og efter gennemgangen kan du læse mere om, hvad infrarøde varmetæpper er. Samt hvordan de fungerer og hvad du skal se efter, når du skal vælge det infrarøde varmetæppe, der skal hjælpe dig til en bedre og mere effektiv restitution efter træningspasset.

Så læs med, og bliv klogere på både udvalget og virkemåden af et infrarødt saunatæppe.

Vores anbefaling

NordicHigh infrarød saunatæppe – Pro

Infrarød Saunatæppe - Pro
Infrarød Saunatæppe - Pro
Infrarød Saunatæppe - Pro
Original price was: 3.999,00 kr..Current price is: 2.999,00 kr..

NordicHigh infrarød saunatæppe – Pro er et meget luksuriøst udseende saunatæppe med en behageligt foret inderside med et vandtæt PVC-lag inderst inde. Og en praktisk, glat og rengøringsvenlig yderside af PU-læder.

Derimellem ligger 4 forskellige lag (fra inderst til yderst) af først behagelig bomuld, dernæst det infrarøde varmeelement, derefter et lag som beskytter mod overophedning og så endnu et behageligt bomuldslag.

Altså får du et infrarødt varmetæppe med hele 6 lag, som du bliver blødt og behageligt pakket ind i. Det giver dig de optimale betingelser for at blive varmet igennem, så du får en bedre restitution.

 

Udnævnt af flere til det bedste infrarøde saunatæppe

Så det er ikke uden grund, at flere andre af internettets uafhængige test- og fitness-sites allerede har udnævnt NordicHigh infrarød saunatæppe – Pro til markedets bedste infrarøde saunatæppe. Ja, faktisk har det vundet titlen hele 3 år i træk.

Det er også den oplevelse, vi har fået af tæppet. Som tilmed leveres inklusiv en gratis bæretaske, du kan opbevare tæppet i, når det ikke er i brug.

 

Nem og enkel betjening

Kvalitetsoplevelsen går også igen i det håndvenlige betjeningspanel, som sidder på tæppet. Ved hjælp af knapperne og to LED-displays kan du nemt, præcist og overskueligt indstille varmeniveau og tid til henholdsvis mellem 30 og 80 grader og 30 og 60 minutter.

Derefter er det bare at lægge dig til at nyde varmen, og måske snuppe en lille lur. For det er svært ikke at falde i søvn, når du ligger godt, varmt og behageligt pakket ind i det 180 x 190 cm store varmetæppe. Heldigvis slukker varmen helt automatisk, når din behandling er forbi. Så undgår du at vågne dehydreret op efter din lur.

Vores andet valg

NordicZen Warmy infrarød detox saunatæppe

NordicZen Warmy infrarød detox saunatæppe
Warmy: Infrarød Detox Saunatæppe
Warmy: Infrarød Detox ...
Original price was: 3.949,95 kr..Current price is: 2.795,00 kr..

NordicZen Warmy infrarød detox saunatæppe er endnu et lækkert og kvalitetsudstrålende infrarødt saunatæppe, som du kan styre med en let overskuelig betjening med indstilling af varme og tid.

Tæppet giver din en saunaagtig fornemmelse, når det omslutter dig med sit varme favntag. Det får dine muskler til at restituere hurtigere. Og samtidig booster varmen kollegenproduktionen, så du får en pænere hud som ekstra bonus.

 

5 lag med fokus på sikkerheden

NordicZen Warmy infrarød detox saunatæppe er opbygget af 5 lag med et såkaldt ”ildsikkert” vegansk kunstlæderlag yderst, som er ufarligt for huden at komme i kontakt med. Indeni ligger det infrarøde varmelegeme mellem to brandsikre bomuldslag. Og indenunder dem kommer et vandtæt PVC lag, som er det, du ligger på og har over dig.

Af hensyn til din komfort opfodrer NordicZen dog til, at du ligger mellem 2 håndklæder, så sveden bliver absorberet under behandlingen.

 

Let at transportere og holde rent

Når tæppet ikke er i brug, kan du opbevare det i den medfølgende opbevaringstaske. Tasken er udstyret med to store bærestropper, så du nemt kan tage tæppet med dig på farten.

På grund af den glatte yder- og inderside er tæppet nemt at holde rent, pænt og hygiejnisk.

Samtidig gør det tæppet slidstærkt, så du kan have glæde af det i mange år frem. Også selv om du skal dele det med de øvrige medlemmer i husstanden.

Bedste budgetvenlige valg

Optima Sport saunatæppe infrarødt m. transporttaske

Optima Sport saunatæppe infrarødt m. transporttaske
Saunatæppe Infrarødt m. transporttaske - 180x160
Saunatæppe Infrarødt m...
1.999,00 kr.
Saunatæppe Infrarødt m. transporttaske - 200x200
Saunatæppe Infrarødt m...
2.199,00 kr.

Optima Sport saunatæppe infrarødt m. transporttaske er et infrarødt saunatæppe som fås i to størrelser på op til 200 x 200 cm. Samt med mulighed for at tilkøbe et særligt indlæg til tæppet, som giver en ekstra effektiv svedabsorption. Og forlænger levetiden på tæppet.

 

Effektiv, sikker svedetur

Tæppet kan gå helt op til en temperatur på 80 grader. Det giver en virkelig effektiv blodcirkulation og kraftig svedudsondring. Altså får du optimale forhold for en hurtig og effektfuld restitution. Og kan samtidig får svedt en masse affaldsstoffer ud af kroppen.

Samtidig er sikkerheden i top med et vandret isolerede varmeelement, der ligger mellem to lag brandsikkert bomuld. Og en åndbar membran indvendig, som giver dig et komfortabelt ophold i varmen.

Tæppet lukkes med en kraftig YKK-lynlås, så du er sikker på, at det holder helt tæt under behandlingen.

 

Ekstra god plads omkring fødderne

Netop pladsen omkring fødderne er en ofte overset parameter for dit velvære under behandlingen.

Så ved at du kan få Optima Sport saunatæppe infrarødt m. transporttaske i to størrelser, får du sikkerhed for, at du har ekstra god plads omkring fødderne – også selv om du er højere end gennemsnittet.

Bedste premium valg

NordicHigh infrarød saunatæppe – Pro 3-zone

Infrarød Saunatæppe - Pro 3-zone
Infrarød Saunatæppe - Pro 3-zone
Infrarød Saunatæppe - ...
Original price was: 4.749,00 kr..Current price is: 3.749,00 kr..

NordicHigh infrarød saunatæppe – Pro 3-zone er storebror til vores anbefaling – og giver dig et varmetæppe med mulighed for separat temperaturindstilling på hver af de 3 varmezoner.

Zonerne er fordelt vertikalt ned over kroppen, så du kan vælge forskellige temperaturer til henholdsvis overkroppen, regionen omkring mave og hofter og benene. Derved kan du f.eks. køre med ekstra høj varme på benene, hvis det er musklerne i benene, der er blevet mest belastet af din træning. Eller der du ønsker den største forøgelse af fedtforbrændingen.

 

Samme høje kvalitet som lillesøsteren

Bortset fra den noget større fjernbetjening (faktisk er det en hel lille kasse, der skal stå ved siden af tæppet) med individuel indstilling af de tre forskellige varmezoner, ligner tæppet NordicHigh infrarød saunatæppe – Pro både af udseende, materialevalg og antallet af lag.

Altså får du samme fede kvalitetsfornemmelse og komfortable brugsoplevelse med NordicHigh infrarød saunatæppe – Pro 3-zone. Og får så muligheden for at indstille varmegraderne individuelt ned over kroppen oven i.

NordicHigh infrarød saunatæppe – Standard

Infrarød Saunatæppe - Standard
Produktet er desværre udsolgt lige nu

NordicHigh infrarød saunatæppe – Standard er lavprisudgaven af Nordic High’s serie af infrarøde varmetæppe. Uden dog at fremstå om en discountmodel på nogen måde.

 

Små forskelle

Forskellen på NordicHigh infrarød saunatæppe – Standard og de andre infrarøde tæpper er først og fremmest farven. Og at tæppet kun er halvt så bredt.

Derudover er temperaturområdet 5 grader lavere – både i bunden op og i toppen. Altså kan du starte med en lavere temperatur på 25 grader. Men kan så til gengæld kun skrue temperaturen op til maksimalt 75 grader.

Betjeningsboksen er også anderledes og større. Med de samme små knapper som på gennemgangens budgetvenlige valg. Hvilket dog stadig er billigere end NordicHigh standard-modellen, selv om du tilkøber indlægget til Optima Sport-tæppet.

 

Lynlås i stedet for velcro

En anden forskel er, at NordicHigh infrarød saunatæppe – Standard anvender lynlåslukke i siden, hvor de dyrere modeller i NordicHigh-serien anvender mere fleksible velcrolukninger. Altså får du ikke samme mulighed for at tilpasse NordicHigh infrarød saunatæppe – Standard, som hvis du vælger de dyrere modeller.

Til gengæld har NordicHigh infrarød saunatæppe – Standard hele to varmezoner, hvilket er mere end både gennemgangens budgetvenlige Opitma Sport-varmetæppe. Og Pro-modellen af NordicHigh’s infrarøde saunatæpper.

Men prisbesparelsen er bestemt til at få øje på. Så hvis du kan leve med de små forskelle, er NordicHigh infrarød saunatæppe – Standard et fuldt ud lige så godt valg for dig som dets dyrere søskende.

Dansk Saunatæppe Luksus infrarødt saunatæppe i PU læder

Dansk Saunatæppe Luksus infrarødt saunatæppe i PU læder
Luksus Infrarødt Saunatæppe i PU læder - iHero
Luksus Infrarødt Sauna...
1.995,00 kr.

Dansk Saunatæppe Luksus infrarødt saunatæppe i PU læder ligger prismæssigt blandt de billigste infrarøde tæpper på markedet. Uden at det på nogen måde kan mærkes på kvaliteten.

 

Højere temperaturniveau end andre saunatæppe

Dansk Saunatæppe Luksus infrarødt saunatæppe i PU læder har samme glatte yderside og behagelige inderside som andre af de tæpper, vi har kigget på. Samtidig er det vandtæt, så det ikke kommer til at lugte af sved over tid. Og lukkes med velcro-lukning i siden og i bunden ligesom de dyrere modeller i gennemgangen.

Samtidig kan du skrue varmen meget højere op på Dansk Saunatæppe Luksus infrarødt saunatæppe i PU læder. Helt op til 85 grader. Så vil du virkelig skrue op for restitutionen efter din træning, er dette tæppe et godt valg. Bare du husker at drikke rigeligt med væske før, under og efter brugen.

Samtidig får du også en praktisk transporttaske med, som både kan bruges til at bære tæppet rundt i. Og opbevare det i, når det ikke er i brug.

Degree infrarød saunatæppe

degree Infrarød saunatæppe
degree Infrarød saunatæppe
degree Infrarød saunat...
3.799,00 kr.

Degree infrarød saunatæppe er et 4-lags varmetæppe med infrarøde kulfiber varmeelementer lige under ydersiden af tæppet. Varmelegemerne er støbt ind i isolerende bomuld, som samtidig er med til at fordele varmen mere jævnt.

Selve ydersiden er lavet af premium kunstlæder, som gør det nemt at holde tæppet rent og hygiejnisk at se på. Og giver en god og lækker kvalitetsfølelse, når du mærker på tæppet.

 

Ekstra høj sikkerhed og komfort

De to inderste lag er anderledes end i andre af de saunatæpper, vi har set på. For på indersiden af varmelegemet ligger der først et Faraday skjold, som blokerer den elektromagnetiske stråling fra varmelegemerne. Og det inderste lag, som du ligger på, er lavet af et medicinsk PVC-lag uden PFAS.

Altså får du et mere sikkert og mere behageligt ophold i saunatæppet. Også selv om du har pacemaker. Eller andre elektriske eller elektroniske implantater. For som vi kommer ind på senere, kan det være nødvendigt at konsultere din læge, inden du begynder at bruge infrarøde saunatæpper.

 

Samme kvalitetsfølelse

Betjeningen foregår på en enhed, som til forveksling ligner den, vi har set på andre af de saunatæpper, vi har gennemgået. Og selv om tæppet har 2 lag mindre end det bedst i test infrarød saunatæppe, vi omtalte tidligere, får du overordnet set samme nemme betjening og komfortfølelse til omtrent samme pris. Men med øget sikkerhed som en ekstra bonus.

Radiant Health saunatæppe Maxi

Radiant Health Saunatæppe Maxi
Radiant Health Saunatæppe Maxi
Radiant Health Saunatæ...
4.853,95 kr.

Radiant Health saunatæppe Maxi er et infrarødt saunatæppe i premium prisklassen fremstillet af nylon med kunstlæder på ydersiden. Og med et varmelegeme af karbonfiberkabler. Altså får du et saunatæppe med et varmelegeme, som er temperaturresistent, og hvor varmetrådene er meget svære at komme til at beskadige.

 

Ikke mange oplysninger at gå efter

Desværre er der kun ganske få oplysninger om tæppets opbygning. Men at dømme efter specifikationerne leverer det angiveligvis den samme saunaoplevelse som de andre infrarøde tæpper i gennemgangen.

Samtidig angiver producenten, at karbonfiberkablerne skaber et meget svagere elektromagnetisk felt end andre former for infrarøde varmelegemer.

 

Giver samme saunaoplevelse til højere pris

Fjernbetjeningen ligner den, som flere af gennemgangens andre tæpper også anvender. Den er bare holdt i hvid. Sandsynligvis for at skabe noget kontrast til det ellers helt grå tæppe med stilfuldt indvævet Radiant Health logo på forsiden.

Alt i alt ser og føles Radiant Health saunatæppe Maxi ekstremt luksuriøst – ganske som prisen.

DeluxeCare infrarødt saunatæppe

Infrarødt Saunatæppe
Infrarødt Saunatæppe
Infrarødt Saunatæppe
Original price was: 3.499,00 kr..Current price is: 1.899,00 kr..
Saunapakken
Saunapakken
Original price was: 3.898,00 kr..Current price is: 2.199,00 kr..

DeluxeCare infrarødt saunatæppe ligger prismæssigt helt i bund – i hvert fald når det er på tilbud. Og ser da umiddelbart heller ikke helt nær så luksuriøst og behageligt ud som de øvrige infrarøde varmetæpper i gennemgangen.

Effekten af tæppet er dog nøjagtig det samme – og betjeningen ligner da også den, som stort set alle andre saunatæpper i vores gennemgang anvender. Ganske som specifikationerne er ret enslydende.

 

Små, men vigtige forskelle

De største forskelle er størrelsen og lukningen.
For tæppet er kun halvt så bredt som de fleste andre saunatæpper, vi har set på. Og lukningen foregår med en lynlås, som skal lukkes hele vejen fra det ene hjørne i bunden og op til det modsatte hjørne i toppen.

Men netop fordi tæppet kun er halvt så bredt, får du mulighed for at få den samme tætte fornemmelse, som med de tæpper der lukker med velcro. Alt efter din størrelse selvfølgelig.

Og som det eneste saunatæppe i gennemgangen er DeluxeCare infrarødt saunatæppe både CE, FCC, RoHS og ISO9001 certificeret. Og leveres med 30 dages 100 % tilfredshedsgaranti.

 

Giver samme komfort, bare du husker håndklæderne

Samtidig opnår du stort set samme komfort som de andre tæpper under brugen, hvis du husker at lægge dig mellem to, store badelagener til at absorbere sveden

Så kan du leve med de små forskelle i opbygning og generel komfort, får du her et saunatæppe til en rigtig gunstig pris.

Sådan vælger du det rigtige infrarøde saunatæppe til restitution efter din træning

I princippet kunne du vælge et hvilket som helst af de infrarøde saunatæpper, som vi har gennemgået ovenfor, og opleve en forbedre restitution efter din træning.

Men vil du have gavn af de ekstra fordele som et infrarødt saunatæppe giver – f.eks. til at lindre smerter – bør du lige grave et spadestik dybere i dine behov.

Samtidig skal du også være opmærksom på, om du f.eks. lider af hudallergier, eller har nogle af de få helbredstilstande, som kan udfordres af brugen af et saunatæppe. Samt naturligvis gå efter den komfortoplevelse og nemhed i brugen, som du ønsker dig.

Derfor kan du med fordel gå frem efter denne noget mere strukturerede fremgangsmåde, når du skal finde frem til, hvilket af de saunatæpper vi har gennemgået, som er det helt perfekte valg for dig.

 

Trin 1: Forstå dine behov og mål

Før du begynder at lede efter et infrarødt saunatæppe, er det vigtigt at forstå, hvad du vil opnå med det. Særligt i forhold til, hvor meget kontrol du vil have over varmefordelingen i saunatæppet. Så overvej om du:

  • Oplever smerter eller ubehag efter træningen – og hvor?
  • Der er specifikke områder på kroppen, du gerne vil øge fedtforbrændingen i?
  • Der er specifikke områder på kroppen, du gerne vil forbedre restitutionen i?
     

Kan du svare ja til mindst et af disse spørgsmål, bør du gå efter et saunatæppe med flere varmezoner.

 

Trin 2: Fastlæg dit budget

Ud fra dine behov bør du efterfølgende beslutte dig for et budget, som er stort nok til at finde et effektivt og behageligt saunatæppe, der lever op til dine behov og forventninger. Her gælder det at saunatæpper til:

  • 1500-2000 kroner giver dig de mest basale fordele ved varmebehandlinger
  • 2000-3000 kroner giver dig alle fordelene og oftest en væsentlig bedre komfort
  • Over 3000 kroner giver dig varmetæpper med flere varmezoner og premium komfort.

 

Trin 3: Vælg den rigtige type infrarød teknologi

Alle de infrarøde tæpper som vi gennemgår her, anvender den såkaldte fjerninfrarøde teknologi. Men der findes også – oftest billigere saunatæpper – på markedet, der anvender den svarere nærinfrarøde teknologi, som er knapt så effektfuld:

  • Fjerninfrarød (FIR): Trænger dybere ind i kroppen, og er derfor mest effektiv til restitution og smertelindring i forbindelse med din træning.
  • Nærinfrarød (NIR): Når ikke så dybt som FIR, men kan give en effektiv behandling af de mere overfladiske muskelgrupper i kroppen. Samt give fordele som f.eks. pænere hud.

 

Trin 4: Kontroller materialer og kvalitet

Materialet og kvaliteten af saunatæppet er afgørende for komfort og holdbarhed:

  • Materiale: Sørg for, at tæppet er lavet af hudvenlige og ikke-giftige materialer.
  • Konstruktion: Tjek syninger og konstruktionen af det infrarøde varmelegeme.
  • Vandtæt og brandsikkert: Det er vigtigt, at tæppet er vandtæt og brandsikkert af hensyn til din sikkerhed under brugen – og efterfølgende rengøring.

 

Trin 5: Hvor let er tæppet at betjene – og passer indstillingsmulighederne til dit behov?

Et godt infrarødt saunatæppe bør have justerbare indstillinger af temperatur og tid:

  • Temperaturindstillinger: Hvilket temperaturniveau giver saunatæppet mulighed for – og hvilket temperaturniveau passer til dit komfortniveau
  • Timerindstillinger: Hvad er den korteste og længste tidsindstilling – og hvor nuanceret kan du indstille tiden. Anbefalingen er, at du starter med en kort tid på maksimalt 10-15 minutter. Og gradvist øger længden af behandlingen til op til 60 minutter. Timerindstillingen skal rumme mulighed for det.

 

Trin 6: Størrelse og design

Overvej størrelsen og designet af tæppet for at sikre, at det passer til dine behov:

  • Størrelse: Tæppet skal være stort nok til at dække de områder, du ønsker at behandle. Men omvendt også nemt at få plads til, når du ikke skal bruge det.
  • Design: Et design, der er let at bruge og rengøre, er at foretrække. Nogle tæpper kommer med aftagelige og vaskbare betræk. Eller et særlig indlæg til svedabsorbering, der kan vaskes separat.

 

Trin 7: Sikkerhedsfunktioner

Sikkerhed er en vigtig faktor, når du vælger et saunatæppe, som kan blive så varmt, at du dels kan få helbredsmæssige problemer ved for lang tids behandling. Og der dels er risiko for, at tæppet kan blive så varmt, at der opstår brandfare ved funktionsfejl på varmelegemet eller termostaten. Derfor skal du sikre dig, at saunatæppet som minimum har:

  • Automatisk slukning: Sørger for tæppet slukker efter en den valgte tidsperiode. Så skulle du falde i søvn, risikerer du ikke at blive dehydreret eller forbrændt.
  • Termosikring: Tæppet skal have en indbygget termosikring, der slår strømmen fra, hvis temperaturen stiger til et niveau, hvor der er risiko for at tæppet eller omgivelserne bryder i brand.
  • Beskyttelse mod elektriske magnetfelter: Visse implantater kan få problemer, hvis de udsættes for ekstrem høj varme. Eller en kraftig magnetisk stråling. Derfor bør saunatæppet enten have et beskyttede lag mod strålingen (Faraday lag) eller også skal varmelegemet anvende en teknologi, som reducerer styrken af det elektromagnetiske felt. Og gør det muligt at reducere varmen til et niveau, som implantaterne kan holde til. Men spørg altid lægen til råds, og læs næste trin.

 

Trin 8: Helbredsmæssige faktorer

Det er ikke alle, der kan anvende et saunatæppe, uden først at konsultere deres læge. Lider du af nogle af disse helbredsmæssige udfordringer, bør du tage en snak med din læge, før du går videre med at anskaffe et infrarødt saunatæppe:

  • Hudproblemer: Høj varme kan forværre følsom hud, eksem, psoriasis og andre hudsygdomme ved at forårsage irritation, kløe eller udslæt.
  • Hjerte-kar-problemer: Personer med hjerte-kar-problemer som højt blodtryk, lavt blodtryk, hjerteinsufficiens eller tidligere hjerteanfald risikerer, at varmen øger hjertefrekvensen og blodtrykket. Det kan belaste hjertet og føre til komplikationer.
  • Graviditet: Overophedning kan øge kropstemperaturen til niveauer, der kan være skadelige for fostret. Det kan i værste fald føre til fosterskader eller andre komplikationer.
  • Kroniske sygdomme: Kroniske sygdomme som diabetes, multipel sklerose eller lupus kan forværres af varme, da varmen kan påvirke blodsukkerniveauet, øge inflammation eller forværre symptomerne.
  • Varmesensitivitet: Overophedning kan forårsage svimmelhed, kvalme, dehydrering eller hedeslag hos personer med øget følsomhed over for varme.
  • Infektioner eller inflammatoriske tilstande: Varmen kan øge inflammation og forværre symptomerne på infektioner. Det kan forsinke helbredelsen af akutte infektioner eller forværre inflammatoriske tilstande.
  • Implanterede medicinske enheder: Varmen og det elektromagnetiske felt kan påvirke funktionaliteten af pacemakere, insulinpumper eller andre implanterede medicinske enheder. Det kan føre til alvorlige helbredsproblemer med risiko for dødelig udgang.
  • Operationer eller skader: Er du blevet opereret for nylig? Eller har du pådraget dig en skade? Så kan varmen forårsage hævelse, øge risikoen for blødning eller forsinke helingsprocessen efter operationer eller akutte skader.
  • Nerveproblemer: Personer med neuropati eller andre nerveproblemer kan have nedsat følsomhed over for varme. Derfor opdager de ikke, hvis temperaturen bliver faretruende høj som følge af en fejl på varmelegemer eller termostat.
  • Lysfølsomhed: Personer med lysfølsomhed kan reagere negativt på infrarød stråling. Det kan føre til alt lige fra ubehag over hudreaktioner og til forværring af medicinske tilstande.
  • Dehydrering: Øget svedproduktion og væsketab på grund af den ekstremt høje varme øger risikoen for dehydrering. Især hvis du i forvejen er slem til ikke at få drukket nok væske i forbindelse med din træning.

 

Trin 9: Garanti og kundeservice

Endelig har faktorer som tilfredshedsgaranti, kundeservice og den generelle kundeoplevelse betydning for, hvilken webshop du vælger at købe dit infrarøde saunatæppe i. Her kan du drage fordel af, at vi har udvalgt alle webshops i gennemgangen efter, om de har:

  • En høj score på TrustPilot og andre uafhængige vurderingstjenester på nettet.
  • En stor overvægt at positive kundeanmeldelser, og kun få dårlige anmeldelser uden vigtige ankepunkter.
     

Så vælger du at købe dit infrarøde varmetæppe gennem en af de forhandlere, vi linker til i gennemgangen, er der en væsentlig større chance for, at du får en god kundeoplevelse med købet.

 

Hvordan virket et infrarødt varmetæppe?

Et infrarødt saunatæppe anvender infrarøde lysbølger til at generere varme i kroppen. Disse lysbølger er usynlige for det blotte øje, og trænger dybt ind i kroppens væv.

Når de infrarøde bølger trænger ind i kroppen, opvarmer de kroppens vandmolekyler og celler. Denne dybe varme hjælper med at øge blodgennemstrømningen, løsne muskler og led, og fremme heling.

Samtidig føles varmen fra infrarøde saunatæpper anderledes end varmen fra traditionelle varmetæpper, fordi den kommer indefra og ud. Desuden er det mere effektivt til dybdegående behandling af både muskler og hud.

 

Hvorfor er et infrarødt saunatæppe en mere sikker løsning?

Traditionelle varmetæpper anvender ofte metaltråde til at generere varme. Disse tråde kan blive meget varme. Derfor giver de en potentiel risiko for forbrændinger, hvis de kommer i direkte kontakt med huden.

Men med et infrarødt saunatæppe opstår varmen på grund af den infrarøde stråling. Derfor bliver varmelegemerne ikke bliver nær så varme som metaltrådene. Det reducerer risikoen for forbrændinger ganske effektivt.

Samtidig giver infrarøde saunatæpper en mere jævn varmefordeling over hele tæppet. Det betyder, at der ikke er de samme varme områder i tæppet, som du tit kan mærke med metaltråde. Det gør tæppet både mere behageligt og mere sikkert at bruge.

Endelig bliver overfladen på et infrarødt saunatæppe normalt ikke så nær så varm som et traditionelt varmetæppe. For varmen er designet til at trænge dybere ind i kroppen i stedet for blot at opvarme overfladen af huden. Det gør det mere behageligt at røre ved saunatæppet, når det er i brug.

 

Ikke kun godt for din restitution

Sandsynligvis har du valgt at investere i et saunatæppe, fordi du træner seriøst, og gerne vil optimere på din restitution. Men rent faktisk er der mange andre fordele ved at regelmæssigt at anvende et saunatæppe i din hverdag.

Samlet set handler det om:

 

Restitutionsmæssige fordele ved et saunatæppe

De restitutionsmæssige fordele er sandsynligvis de vigtigste for dig. Det drejer sig om:

  • Muskelafslapning: Infrarød varme hjælper med at slappe af i stramme og ømme muskler, hvilket kan reducere muskelspændinger og mindske risikoen for kramper efter træningen.
  • Forbedret blodcirkulation: Øget blodgennemstrømning kan hjælpe med at levere ilt og næringsstoffer til musklerne, så du får en hurtigere og mere effektiv restitution.
  • Reduktion af muskelømhed: Regelmæssig brug kan reducere forsinket muskelømhed (DOMS) efter intensiv træning. Altså bliver du ikke nær så øm af din træning, som du plejer at være (selv om det er en af de ting, der øger tilfredsheden ved din træning. No pain, no gain, right?)
  • Lindring af ledsmerter: Høj varme kan hjælpe med at lindre smerter og stivhed i leddene. Det er nyttigt for dig, som døjer med gigt eller andre ledproblemer.
  • Hurtigere heling af skader: Øget blodgennemstrømning og varme kan fremme heling af mindre skader som f.eks. forstuvninger og strækninger opstået som følge af (måske lidt for) hård træning.

 

Helbredsmæssige fordele ved et saunatæppe

Udover en bedre restitution giver saunatæppet dig også disse helbredsmæssige fordele:

  • Stressreduktion: Varmen kan hjælpe med at reducere stress og angst ved at fremme afslapning i kroppen og frigive endorfiner – de såkaldte lykkehormoner.
  • Forbedret søvnkvalitet: Brugen af et saunatæppe før sengetid kan forbedre din søvnkvalitet ved at fremme afslapning og reducere smerter, som måske ellers var med til at holde dig vågen.
  • Bedre stofskifte: Regelmæssig brug af et saunatæppe kan forhøje kropstemperaturen og dermed stofskiftet. Det kan hjælpe dig til at få en højere kalorieforbrænding.
  • Afgiftning: Infrarød varme fremmer svedproduktion, Derved udskiller kroppen flere toksiner og affaldsstoffer.
  • Styrkelse af immunsystemet: Øget kropstemperatur kan også være med til at stimulere immunsystemet og forbedre kroppens evne til at bekæmpe infektioner.
  • Forbedret kardiovaskulær sundhed: Regelmæssig brug af et saunatæppe kan også hjælpe med at sænke blodtrykket og forbedre din generelle hjerte-kar-sundhed ved at fremme blodcirkulationen.

 

Hudmæssige fordele ved et saunatæppe

Endelig kan du faktisk få en pænere hud og komme til at se yngre ud ved at bruge et varmetæppe. Helt præcist handler det om, at du får:

  • Forbedret hudtone: Øget blodgennemstrømning til huden kan give en sundere og mere strålende hudtone.
  • Afgiftning af huden: Svedproduktion hjælper med at rense porerne og fjerne toksiner. Det kan reducere bumser (akne) og andre hudproblemer.
  • Øget kollagenproduktion: Varmen kan også stimulere produktionen af kollagen. Det kan forbedre hudens elasticitet og reducere tegn på aldring.
  • Reduktion af cellulitis: Regelmæssig brug kan hjælpe med at reducere forekomsten af cellulitis ved at forøge blodcirkulationen og forbedre sundheden i vævet.
  • Heling af hudskader: Øget blodgennemstrømning og varme kan fremme helingen af mindre hudskader som f.eks. rifter eller blå mærker. Samt være med til at reducere en eventuel inflammation i huden.

 

Nu er du klar til at vælge det bedste infrarøde saunatæppe til dit behov

Sådan. Nu ved du mere om, hvordan infrarøde saunatæpper virker, og hvad du skal undersøge og beslutte dig for, når du skal vælge det bedste infrarøde saunatæppe til dit behov.
Derudover har du fået et nemt og detaljeret overblik over de bedste infrarøde saunatæpper, der findes på markedet netop nu. Og hvor du kan købe dem til den bedste pris. Og samtidig være sikker på at få en god oplevelse med både webshoppen og det saunatæppe, du vælger.
Så rul tilbage til oversigten, og brug din nye viden om saunatæpper til at vælge det, som passer bedst til at fremme din restitution efter træningen. Og give dig en masse andre helbredsmæssige og hudrelaterede fordele som en ekstra gevinst oveni.

Bedøm guiden

Klik på en stjerne