Kreatin - De bedste kreatinpulver produkter

Kreatin – De 12 bedste kreatinpulver produkter 2025

Vores favoritter
Optimum Nutrition Micronized Creatine Powder 317g

Vores anbefaling

Gå direkte til den her »

Bodylab Creatine - Neutral 300g

Vores andet valg

Gå direkte til den her »

Optimum-Nutrition-Creatine-2500-200-stk

Bedste kreatin piller

Gå direkte til den her »

Puori C+ Creatine+ 325g

Bedste kreatin med taurin

Gå direkte til den her »

Bedste produkter

Indholdsfortegnelse

Kreatin er et naturligt stof i kroppen, der spiller en afgørende rolle for energiproduktionen i musklerne. Derfor kan et kreativpulver hjælp dig med at forbedre resultaterne af din træning – og give dig et mere fit recovery. I denne guide får du overblik over de mest populære kreatin kosttilskud på markedet. Samt en indkøbsguide kosttilskud med kreatin. Og en række god tips til, hvordan du bruger det optimalt.

Kreatin er en kvælstofholdig organisk syre, som akkumuleres i musklerne. Den dannes naturligt i kroppen af aminosyrerne arginin, glycin og methionin. Men kan også optages i små mængder fra kød og fisk.

Kreatin spiller en afgørende rolle for produktionen af energi i musklerne under kortvarige, eksplosive bevægelser. Derfor kan et kosttilskud med kreatin hjælpe dig med at øge din præstation, styrke og muskelmasse, når du træner seriøst. Særligt hvis du dyrker styrketræning eller højintensiv intervaltræning.

Desuden er kreatin også med til at fremskynde restitutionen efter din træning. Og kan være med til at give dig en større muskelfylde, fordi kreatin hjælper muskerne med at holde bedre på væsken. Derfor er kreatin også et populært kosttilskud hos rigtig mange bodybuildere.

Hvor finder jeg det bedste kreatin kosttilskud i 2025

På grund af kreatins fordele for din træning findes der mange forskellige bud på kosttilskud med kreatin. Typisk fra de samme firmaer, som også producerer proteinpulver, BCAA og andre kosttilskud til sportsfolk, atleter og fitness entusiaster.

I denne artikel får du:

  • Et overblik over de mest populære og bedste kreatin kosttilskud på markedet netop nu
  • En indkøbsguide som hjælper dig med at finde det mest optimale kreatinpulver
  • 5 tips til at få et bedre udbytte af kreatin-kosttilskud i forbindelse med træning
     

Er du på jagt efter kreativpulver – eller er du ikke helt tilfreds med det produkt, du anvender i dag? Så lad os se at komme i gang med produktgennemgangen:

Vores anbefaling

Optimum Nutrition Micronised Creatine – Unflavoured 317 g

Optimum Nutrition Micronized Creatine Powder 317g

Optimum Nutrition Micronised Creatine er et mikroniseret, monohydrat kreatinpulver uden smag. Mikroniseringen betyder, at produktet indeholder et meget finmalet pulver. Det er lettere at få til at opløse sig i vand. Eller andre væsker.

Samtidig gør den manglende smag, at du ikke få en grim bismag, hvis du blander det f.eks. i et glas juice. F.eks. i en kakaomælk. Eller i din proteinshake.

Perfekt produkt, når du skal loade kreatin

Det gør det nemmere at få indarbejdet kreatin-tilskuddet i hverdagen. For kreatin virker ikke øjeblikkeligt som f.eks. koffein. I stedet skal du helst ”loade” det hen over en 5-7 dage, hvor du tager kreatin flere gange hver dag. Og efterfølgende holde kreatinniveauet ved lige ved fortsat at indtage det dagligt – dog oftest i mindre mængder.

Samtidig får du trygheden fra et produkt, som stammer fra en af verdens største producenter af kosttilskud til sportsfolk, atleter og fitness entusiaster. For selv om firmaet er amerikansk, har de produktion i Europa. Derfor skal produktet leve op til de regler og regulativer, der gælder for fødevareproduktion i EU.

Så vil du have et alsidigt kreatinpulver til hverdagen, er Optimum Nutrition Micronised Creatine – Unflavoured et rigtigt godt valg. Så godt, at det får vores anbefaling.

Vores andet valg

Bodylab Creatine Pure Monohydrate Neutral

Bodylab Creatine - Neutral 300g

Bodylab Creatine Pure Monohydrate Neutral er danske Bodylabs bud på et monohydreret kreatin kosttilskud.

Altså får du med Bodylab Creatine Pure Monohydrate et helt igennem danskudviklet og -produceret kreatintilskud, som er underlagt de samme strenge regler for produktion, opbevaring og håndtering, som alle andre danske fødevarer. Og løbende bliver kontrolleret af Fødevarestyrelsen.

Samtidig får du et smagsneutralt kreatinpulver, der ikke giver bismag, hvis du blander det op med væske, som i forvejen smager af noget.

Det mest effektive kreatintilskud

Netop monohydreringen – at kreatinet er bundet til et vandmolekyle – gør kreatinen mere stabil og lettere at optage i kroppen. Samtidig opnås en større renhedsgrad, hvorfor du oftest får 100 % kreatinpulver i posen. Og dermed det bedste forhold mellem pris og effekt.

Derudover er der flere videnskabelige undersøgelser, som dokumenterer, at kreatin monohydrat er den mest effektive kreatintype, der findes på markedet.

Så vil du have det mest effektive kreatintilskud på markedet toppet op med trygheden ved en dansk producent, skal du vælge Bodylab Creatine Pure Monohydrate.

Bedste kreatin piller

Optimum Nutrition Creatine Capsules 200 kapsler

Optimum-Nutrition-Creatine-2500-200-stk

Synes du, det lyder for besværligt at skulle måle kreatinpulver op. Og shake det til en drik?

Så er Optimum Nutrition Creatine Capsules efter vores mening nogle af de bedste kreatin piller på markedet. Fordi de giver dig en nem måde at loade kreatin på, der er lige så præcis og hurtig, som at tage dine daglige vitaminpiller. Og andre kosttilskud.

Hurtigt optagelige kapsler

Hver af de 200 kapsler i Optimum Nutrition Creatine Capsules indeholder 2,5 g 99,9 % ren kreatin monohydrat emballeret i en letopløselig kapsel.

Skal du have et effektiv load af kreatin, anbefaler producenten, at du tager 2 kapsler pr. dag ved et af dagens hovedmåltider. Og drikker mindst tre glas vand, de dage du tager kreatintilskud.

Altså får du med Optimum Nutrition Creatine Capsules kreatin nok til 100 dages forbrug i en kvalitet, som gør det ekstra nemt at optage kreatinen i kroppen.

Bedste kreatin med taurin

Puori Creatine+

Puori C+ Creatine+ 325g

Puori Creatine+ er et kreatinpulver, som udover kreatin også giver dig et tilskud af taurin. Taurin er et aminosyrelignende stof, der regulerer væskebalancen i musklerne. Og giver en større muskelsammentrækning og udholdenhed. Samt gør din restitution mere effektiv. Og kan hjælpe dig med at øge dit fokus under træningen.

Det giver dig både fordelene fra kreatin og taurin samlet i det samme kosttilskud. Altså kan du få et endnu bedre resultat af din træning. Og være sikker på et ekstra fit recovery.

Dansk producent af kosttilskud

Puori er en dansk producent af kosttilskud, som siden 2009 har produceret forskellige former for kosttilskud. Navnet er en sammentrækning af de første bogstaver fra henholdsvis ”pure” og ”origin”. Det hentyder til firmaets målsætning om udelukkende at bruge rene og naturlige materialer til deres kosttilskud. Samt en større gennemsigtighed og kvalitet i deres produktion.

Det kommer til udtryk ved, at alle deres produkter testes på uafhængige laboratorier. Og alle testresultater offentliggøres gennem Clean Label Project.

Så vil du have et kreativtilskud fra en producent, som du kan komme til at se grundigt i kortene. Og hvor du løbende kan følge med i de nyeste testresultater, skal du vælge Puori Creatine+. Der selvfølgelige også regelmæssigt kontrolleres af Fødevarestyrelsen.

BioTechUSA 100 % micronized creatine monohydrate

BioTechUSA 100% Creatine Monohydrate 300g

Ungarske BioTechUSA er en forholdsvis kendt producent af alle former for kosttilskud til atleter, sportsfolk og fitness entusiaster. Deres kreatin-produkt hedder BioTech USA 100 % micronized creatine monohydrate og fås i en dåse med 300 gram, der trækker til 88 portioner.

Giver dig en specifik plan

Som sådan er BioTech USA 100 % micronized creatine monohydrate ”bare” et kreatinpulver ligesom alle andre. Dog skiller det sig ud fra mængden ved at give dig en meget specifik plan for, hvordan du først loader dig med kreatin. Og efterfølgende holder kreatinniveauet i kroppen ved lige.

Planen er ret enkel: Start op med at loade kreatin med 4 portioner den første uge. F.eks. 2 portioner før og 2 portioner efter din træning. Og vedligehold så efterfølgende med 2 portioner om dagen. F.eks. 1 før og 1 efter træning.

Så vil du have et kreatinpulver fra en forholdsvis kendt producent, som giver dig en klar plan for, hvordan du får mest effekt for pengene. Så skal du vælge BioTech USA 100 % micronized creatine monohydrate.

Optimum Nutrition Micronised Creatine – Unflavoured 600 g

Optimum Nutrition Creatine Powder 634g

Indholdet i Optimum Nutrition Micronised Creatine – Unflavoured 600 g er præcis det samme, som i gennemgangens udvalgte. Men ved at købe det i en større bøtte, får du en væsentligt lavere pris pr. portion.

Ja, faktisk sparer du en hel krone per gang, du tager en portion kreatinpulver. Og køber du flere bøtter på en gang, giver de fleste forhandlere dig en ret god mængderabat.

Samme gode produkt – bare i en større mængde

Så med Optimum Nutrition Micronised Creatine – Unflavoured 600 g får du samme gode produkt. Bare i en større mængde til en billigere pris. Og da kreatinpulver har en bedst før-dato som ”sidst salgsdato”, betyder det, at du sagtens kan bruge produktet, selv om datoen er overskredet. Så længe du sikrer dig, at konsistens, udseende og smag ikke har forandret sig.

Så har du et stort kreatin-forbrug – f.eks. fordi du er bodybuilder – eller vil du betale så lidt som muligt for hver portion, skal du gå med Optimum Nutrition Micronised Creatine – Unflavoured 600 g.

Bodylab Creatine Capsules

Bodylab creatine capsules 180 stk

Bodylab Creatine Capsules er danske Bodylabs bud på et pillebaseret kreatin-kosttilskud.

Her får du 180 kreatinpiller med 500 mg kreatin monohydrat i hver eneste pille. Det gør det noget nemmere at loade kreatin. Fordi du ikke først skal blande det op med vand.

Bodylab anbefaler dog, at tabletterne indtages sammen med vand. Med en daglig dosis på maksimalt 6 tabletter. Samtidig anbefaler de, at du holder 2 ugers pause for hver 6-8 uger, du har anvendt kreatinpillerne.

200 mesh mikroniseret kreatin monohydrat i hver pille

Ligesom de fleste andre producenter anvender Bodylab kreatin monohydrat. Og i pillerne finder du en særlig finmalet – mikroniseret – kreatin på 200 mesh.

Mesh er et mål for, hvor mange åbninger der er pr. tomme i den sigte, som anvendes til at sigte pulveret, før det kommer i pillerne (eller posen). Så jo højere mesh-tallet er, jo mere finkornet er kreatinpulveret. Og i kreatin-sammenhænge er 200 mesh noget af det mest finmalede, der findes. Det svarer til, at hver enkelt kreatinkorn maksimalt måler 75 mikrometer i diameter.

Så vil du have et pillebaseret kreatin-tilskud, som koppen har ekstra let ved at omsætte, er Bodylab Creatine Capsules et virkeligt godt bud.

Murph kreatinpulver

Murph Creatine

Murph kreatinpulver er et kreatin-kosttilskud, der er produceret for handelsfirmaet North Retail i Egaa, og bl.a. sælges gennem Bilka og Føtex herhjemme. Der findes dog også et lignende produkt, som sælger under samme brand i flere amerikanske webshops med kosttilskud. Dog i en noget anden emballage. Derfor gætter vi på, at keatinpulveret i bøtten oprindeligt er produceret i USA.

Et prisgunstigt produkt, du kan hente i supermarkedet

Pulveret i bøtten er en smagsneutral mikroniseret kreatin monohydrat. Altså får du med Murph kreatinpulver et finmalet kreatinpulver, som let kan opløses i væske. Tilmed til en god pris.

Samtidig får du nemheden ved, at du altid lige kan smutte ned i den nærmeste Føtex eller Bilka, og købe Murph kreatinpulver. Altså skal du ikke vente en dag eller to på at få det med posten.

Så vil du have et prisbilligt kreatin-produkt i en fornuftig kvalitet? Så kan du enten bestille det online på butikkernes webshop. Eller suse hen og købe det.

SmartSupps Kreatin Monohydrat 1 kg

SmartSupps Creatine Monohydrate 1kg

SmartSupps Kreatin Monohydrat er et pulverbaseret kreatin-produkt, som er produceret af det svenske brand SmartSupps. Altså får du her et kreatinpulver, som er produceret under stort set lige så strenge regler som et danskproduceret kosttilskud.

Du køber 1 kg ad gangen

Indholdet i posen er 100 % kreatin monohydrat – ganske som hos mange af konkurrenterne. Med det særlige ved SmartSupps er, at du køber kreatinpulveret i en pose med 1 kg ad gangen.

Altså får du kreatin nok til hele 200 portioner. Desværre gør prissætningen på produktet, at du ikke kommer meget under 2 kroner pr. portion. Men til gengæld får du trygheden ved at have købt et produkt, der lever op til næsten lige så høje krav som de danske alternativer.

Samtidig får du også et produkt, du ved, er 100 % vegansk. Så går du op i, ikke at indtage animalske produkter. Og vil du have et trygt produkt i en forholdsvis stor mængde? Så er SmartSupps Kreatin Monohydrat 1 kg det oplagte køb for dig.

CNP Creatine Monohydrate 250 g

CNP Creatine 250g

Tekst

Bodylab Creatine – Ice Tea Peach

Bodylab Creatine Ice Tea Peach 300g

Som nogle af de eneste producenter på markedet tilbyder danske Bodylab kreatinpulver med smag. Her i en smagsvariant med fersken iste. Derudover fås Bodylab Creatine også i en smagsvariant med lemon.

Det gør det til en lidt mere velsmagende oplevelse, hvis du drikker din kreatin-tilskud rent. Altså ikke blandet op i væsker med egen smag.

Trygheden ved et kreatintilskud fra en erfaren, dansk producent

Samtidig får du et kreatinprodukt, du kan være mere tryg ved end de udenlandsk producerede produkter. Fordi det er produceret efter de samme standarder og krav, som stilles til andre levnedsmidler herhjemme. Og du løbende kan holde øje med Fødevarestyrelsens seneste kontrolrapport på styrelsens hjemmeside.

Endelig går Bodylab også op i at anvende naturlige smagsgivere – og at dømme efter anmeldelserne, kan det mærkes på smagen. I hvert fald anvender kunderne ord som ”perfekt” og ”fuldstændig som rigtig Ice Tea” i deres anmeldelser.

Så vil du have et velsmagende kreatintilskud, du kan være ekstra tryg ved er i orden, skal du vælge Bodylab Creatine – Ice Tea Peach. Eller lemon, hvis du er mere til det.

Mutant CreaKong 300 g

Mutant CreaKong Creatine 300g

CreaKong 300 g fra den canadiske kosttilskudsproducent Mutant giver dig ikke bare én – men hele 3 forskellige typer kreatin. Det giver dig et produkt, der dels er mere hurtigtvirkende, og dels kan bruges som brændstof af kroppen, hvis den kommer i energiunderskud.

Indeholder 3 forskellige typer kreatin

For dels indeholder produktet det helt almindelige kreatin monohydrat, som alle de andre produkter i gennemgangen også indeholder.

Men derudover indeholder det også:

  • Kreatin magnesiumkelat, som absorberes hurtigere af kroppen, og hjælper med at holde din væskebalance i orden. Og skaber en kraftigere muskelsammentrækning (kontraktilitet), som giver dig bedre præstationer.
  • Tri-kreatin citrat, som fremmer produktionen af adenosin trifosfat (ATP). Det er en form for brændstofmolekyle, der kan anvendes som et energitilskud af dine muskelceller, hvis du kommer i energiunderskud under træningen. Derved mindsker du risikoen for at tabe muskelmasse.

Så vil du have mere ”smæk for skillingen”, skal du vælge Mutant CreaKong som dit kreatin-kosttilskud.

Sådan finder du den bedste kreatin til din træning

Nu har du fået et overblik over markedet for kreatin-kosttilskud herhjemme. Og som du kan se, er der mange – og oftest helt ens – produkter at vælge mellem. Nogle få skiller sig dog ud? Men er de i det hele taget værd at vælge?

Det kommer helt an på, hvilken form for træning du dyrker. Samt hvad målet er med din træning. For dels er det ikke alle former for træning, det gavner at understøtte med kreatin. Og dels er der små – men vigtige – forskelle på, hvordan du anvender kreatintilskud til den træning, hvor kreatin har en gavnlig effekt.

Endelig er det også vigtigt, at du er bevidst om hvilken type kreatin, der er i det produkt, du køber. Samt hvor meget kreatin, der er i produktet, hvor letopløseligt pulveret er, og hvad prisen er pr. portion. For det er ikke altid, du får en billigere portionspris ved at købe en større mængde.

Så lad os tage et nærmere kig på de forskellige nedslagspunkter, du skal forholde dig, når du skal vælge den bedste kreatin til netop dit behov:

Hvilken form for træning dyrker du

Kreatin er ikke et universelt kosttilskud – det er mest effektivt til træningsformer, hvor eksplosiv kraft, kraftige muskelsammentrækninger og adgangen til hurtige energidepoter er afgørende. Så indeholder dine træningspas tunge løft, sprint eller højintense øvelser, er kreatin et godt valg.

Bodybuilding og muskelopbygning

Bodybuilderne var de første, som begyndte at anvende kreatin som kosttilskud til deres træning. For kreatin hjælper med at øge muskelvolumen ved at trække mere vand ind i muskelcellerne. Det giver dig en fyldigere og stærkere muskel.

Samtidig er det med til at forbedre dine præstationer i forbindelse med tunge løft. Ligesom kreatin øger muskelstyrken over tid.

Styrketræning og powerlifting

Derfor er kreatin også et godt valg til dig, der dyrker styrketræning. Eller powerlifting. Her giver kreatin dig ekstra energi til de kortvarige, maksimale anstrengelser, som f.eks. squats med tunge vægte, dødløft og bænkpres giver.

Samtidig hjælper kreatin med til at give dig en hurtigere ATP-genopbygning, så du kan klare tungere løft og lave flere gentagelser.

HIIT (High-Intensity Interval Training)

Kreatin er et yderst velegnet kosttilskud til dig, der dyrker HIIT. Fordi det giver dig ekstra kræfter og større udholdenhed til de gentagne korte og intense energikrævende øvelser, der ligger i de højintense intervaller i træningen.

Altså kan du klare flere intervaller med højere intensitet. Hvilket kan føre til bedre resultater og større tilfredshed med udbyttet af din træning.

Sprint og eksplosive sportsgrene

Sportsgrene som f.eks. fodbold, håndbold, basketball og atletik kræver ofte hurtige og kraftfulde bevægelser. Her kan et kreatin-tilskud hjælpe dig med at øge hastighed og kraft i de korte, højintensive energiudbrud, som du har brug for.

Her har kreatin-kosttilskud ingen nævneværdig effekt

Dyrker du derimod lavintensive træningsformer som yoga, pilates eller almindelig cardio? Eller kører langvarig udholdenhedstræning som maratonløb, cykling og langdistancesvømning?

Så får du ingen eller kun en ganske minimal effekt af at tage et kosttilskud med kreatin. Ja, mange udholdenhedsatleter undgår ligefrem kreatin. Fordi det kan føre til en uønsket vægtøgning på grund af væskeophobning i musklerne.

Hvilke træningsmål har du?

Men selv om du dyrker en af de trænings- eller sportstyper, hvor kreatin forbedrer dine præstationer eller resultater, kan der være stor forskel på, hvordan du indtager kosttilskuddet.

Indtaget – både mængde og tidspunkt – afhænger nemlig i høj grad af målet med din træning. Vi du f.eks.:

Have større muskelmasse og muskelstyrke?

Ønsker du større muskelmasse eller muskelstyrke, hjælper kreatin med at trække vand ind i musklerne, så de kommer til at se større og mere fyldigere ud. Det medfører typisk, at du kan løfte tungere vægte og lave flere gentagelser. Hvilket får dine muskler til at vokse.

Samtidig giver et kreatin-tilskud dig en hurtigere restitution, så du kan træne oftere og hårdere.

For at opnå denne effekt, skal du starte med en loading-fase. Her tager du en større mængde kreatin i 5-7 dage (f.eks. 20 g fordelt på 4 doser á 5 g). Og derefter går du over til at tage en grundlæggende vedligeholdelsesdosis på 3-5 g dagligt.

For skal du have en gavnlig effekt af kreatin-tilskuddet, skal du nemlig først fylde dine kreatin-depoter. Det kræver et større indtag i starten. Hvorefter du går over til en lavere dosis for at vedligeholde depoterne.

Præstere bedre og opnå en hurtigere energiproduktion i forbindelse med højintens træning

Når musklerne arbejder, nedbrydes ATP (AdenosinTriPhosphat) til ADP (AdenosinDiPhosphat). Derved frigives energi.

Her hjælper kreatin med at genopbygge ATP hurtigere, så du kan yde mere under højintens træning. Det gør dig stærkere og mere udholdende i de korte energiudbrud, der er i din træning under f.eks. sprint, HIIT, fodbold, håndbold og vægtløftning.

Altså behøver du ikke starte med at loade kreatin. Men blot tage et daglig tilskud på 3-6 g kreatin – helst sammen med en god kilde til hurtige kulhydrater. Tag f.eks. dit kreatintilskud lige før og lige efter træning sammen med en sød juice eller en banan.

Det udløser et skud insulin, som øger transporten af kreatin ind i musklerne. Derved får du hurtigere effekt af tilskuddet. Samtidig kan kreatinen hjælpe med en hurtigere ATP-opbygning både under træningen og efter. Så du opnår et mere fit recovery.

Restituere hurtigere og ikke døje med ømme muskler

Kreatin hjælper dig med en hurtigere restitution af musklerne, fordi det trækker væske ind i musklerne og giver en hurtigere genopbygning af musklernes energilagre. Samtidig hjælper kreatin med at reducere inflammation og muskelømhed efter hård træning.

Så vil du have en hurtigere og mere effektiv restitution, kan det være fordelagtigt at indtage et kreatin-tilskud på 3-6 gram dagligt – gerne efter træning. Og helst sammen med et kosttilskud med protein og kulhydrater.

Have adgang til hurtig energi til en kort spurt

Dyrker du fodbold, tennis, roning eller intervalbaseret løbetræning, kan kreatin være med til at give dig mere energi til dine højintense spurter. Uden at du tager på, fordi væsken hober sig op i musklerne.

Det kræver dog, at du kun tager en forholdsvis lav dosis på 2-3 g om dagen. Tager du mere, forøger du risikoen for væskeophobning i musklerne.

Hvilken type kreatin skal du vælge?

Umiddelbart virker det til, at der kun er en enkelt type kreatin på det danske marked – kreatin monohydrat.

Men selv om det er den mest almindelige type med den bedst dokumenterede effekt, findes der også andre kreatintyper på markedet. De giver dig forskellige fordele – og er særligt anvendelige til forskellige former for træning og sportsgrene:

Kreatin monohydrat – den klassiske og bedst dokumenterede kreatintilskud

Kreatin monohydrat er som allerede nævnt den mest almindelige form for kreatintilskud på markedet. Det består af 100 % ren kreatin, der er bundet til et vandmolekyle (deraf navnet monohydrat).

Det gør kreatinen mere stabil og lettere at optage i kroppen. Samt bidrager til at trække vand ind i muskelcellerne.

Det øger musklernes kreatinlagre og forbedrer ATP-produktionen, så du får mere og hurtigere energi til de højintense perioder i din træning eller sport.

Generelt er kreatin monohydrat det bedste valg for de fleste. Fordi det er billigt, veldokumenteret og effektivt.

Kreatin magnesiumkelat – giver muligvis en bedre kreatin-optagelse og mindre væskeophobning

Ligesom vand menes magnesium at forbedre kreatinens optagelse og stabilitet i kroppen. Og har en vigtig rolle i forbindelse med genopbygningen af muskelenergi og en bedre nervefunktion.

Endelig giver kreatin magnesiumkelat muligvis en mindre væskeophobning i musklerne end kreatin monohydrat. Altså er der mindre risiko for at du tager på ved at bruge kreatin magnesiumkelat. På grund af fraværet af vandmolekylet.

Endelig oplever nogen det som et godt alternativ til kreatin monohydrat, hvis de oplever oppustethed eller får dårlig mave af denne type kreatin.

Resultaterne er dog ikke nær så veldokumenterede. Og effekten – og eventuelle følger – af brugen af kreatin magnesiumkelat er ikke undersøgt nær så tilbundsgående som kreatin monohydrat.

Men oplever du gener? Eller ønsker du ikke at tage på grund af væskeophobning i musklerne, kan du med fordel forsøge dig med kreatin magnesiumkelat.

Tri-kreatin citrat – giver muligvis også hurtigere optag og mindre væskeophobning

Denne type kreatin er bundet til citronsyre, der indgår som en naturlig ingrediens i kroppens energistofskifte. Derfor skulle denne type kreatin også at give et hurtigere optag af kreatin i kroppen.

Samtidig menes tri-kreatin citrat også at give en lavere væskeophobning i musklerne end monohydrat-typen på grund af fraværet af vandmolekylet. Men desværre tyder nogle forskningsresultater også på, at du muligvis får en lavere kreatinkoncentration i musklerne med denne type kreatin.

Altså skulle udholdenhedsatleter og dem som dyrker HIIT-træning, hvor hurtig energiomsætning er vigtig, have en gavnlig effekt af at vælge tri-kreatin citrat.

Der mangler dog forsat ordentlig og nok forskning i tri-kreatin citrat, hvorfor det ikke er nær så sikkert et valg som den traditionelle og gennemtestede monohydrat-variant.

Renhed og kvalitet

Generelt anbefales det altid, at du vælger et kreatintilskud med så høj en kreatinmængde som muligt. Helst 99,9 % eller mere. Simpelthen fordi det giver dig mest kreatin for pengene.

Samtidig anbefaler eksperterne, at du undgår produkter med mange tilsætnings- og fyldstoffer. Fordi det giver dig flere ingredienser, du skal sikre dig, ikke giver dig nogle gener – hverken på kort eller lang sigt.

Det kan dog være svært, hvis du vælger et kreatinprodukt med smag. Her vil smagsstofferne naturligvis sænke mængden af kreatin i produktet – uden at det behøver går ud over effekten eller kvaliteten på kreatinen.

For ”renheden” af et kreatinprodukt går udelukkende på, hvor stor en procentdel af produktet, kreatinen udgør.

Opløselighed

Generelt er kreatin letopløseligt i væske. Men ønsker du en større sikkerhed for, at alt kreatinpulveret opløses i den væske, du drikker det i, skal du vælge såkaldt ”mikroniseret kreatin”. Det er en særlig finmalet version med næsten mikroskopiske kreatinkorn.

Smag

De fleste kreatintilskud er ikke tilsat smag. Det gør det nemmere at blande kreatin i en smagsgivende væske – gerne en sødelig én af slagsen med mange kulhydrater i. Fordi kulhydraterne trigger insulinrefleksen, som igen får kroppen til hurtigere og nemmere at optage kreatinen.

Du kan dog få kreatinprodukter fra nogle få producenter – herunder danske Bodylab – hvor der er tilsat smagsgiver som f.eks. ferskente eller lemon.

Det gør det muligt at indtage dit kosttilskud alene. Og beskytter dine smagsløg mod den ”smag af kreatin”, som nogle kunder klager over virker bitter og ubehagelig. Selv i de smagsneutrale produkter.

Sammenlign på prisen pr. portion

Med så forholdsvis mange produkter med samme indhold af kreatin, kan det være tillokkende at gå efter at finde det billigste produkt.

Det er dog ikke helt så lige til. For der kan være stor forskel på renheden af de enkelte produkter, alt efter hvor mange tilsætnings- og fyldstoffer der er i produktet. Derfor kan der sagtens være forskel på antallet af portioner i to produkter, der vejer det samme.

Altså kan du ikke bare dividere prisen med vægten på dåsen (hvis du sammenligner pulverbaserede produkter). I stedet er du nødt til at udregne prisen pr. portion.

Portionsantallet er oftest angivet tydeligt på forsiden af dåsen. Eller kan regnes ud baseret på doseringsvejledningen til produktet.

Så vil du prissammenligne, skal du dividere prisen med antal portioner. Ikke antal gram i bøtten.

Hvad med pillebaserede produkter?

Skal du sammenligne et pillebaseret med et pulverbaseret produkt, er du nødt til at forholde dig til, hvor stor en portion kreatin der er i hver pille. Og holde det op mod doseringen af det pulverbaserede produkt.

Oftest svarer kreatinmængden i en pille til en halv portion af det pulverbaserede produkt. Altså skal du dividere antallet af piller i det pillebaserede produkt, inden du beregner stykprisen pr. portion.

Og før du sammenligner to pillebaserede produkter, skal du holde kreatinmængden i hver pille op mod hinanden. Og finde en faktor at dividere med, som sikrer, at du sammenligner kreatinportioner af samme størrelse.

Er du f.eks. nødt til at tage 3 piller af det ene produkt og 2 piller af det andet produkt, for at få samme mængde kreatin? Så skal du dividere pilleantallet i det første produkt med 3. Og pilleantallet med 2 i det sidste. Før du beregner prisen pr. portion ved at dividere prisen på respektive produkter med resultaterne af divisionerne.

5 tips til at maksimere effekten af dit kreatintilskud

Nu ved du, hvad du skal være opmærksom på, når du skal vælge det bedste kreatin-kosttilskud til din træning eller sport.

Men hvad så, når du har fundet og fået produktet hjem? Hvad kan du gøre for at maksimere effekten af kosttilskuddet? Særligt hvis du har planer om at bruge det til at opnå øget muskelstyrke. Og bedre præstationer i de højintense dele af din træning eller sport. Samt en hurtigere restitution.

Det har vi 5 bud på:

Tag kreatin med elektrolytter for forbedre optagelsen

Kreatin optages bedst, når musklerne er optimalt hydrerede. Hvis du træner hårdt og sveder meget, mister du elektrolytter som natrium, kalium og magnesium, hvilket kan påvirke kreatintransporten negativt.

Så er du smart blander du kreatin i din elektrolytdrik. Eller tilføjer lidt salt (som er en elektrolyt) til dit vand for at forbedre optagelsen af kreatinen.

Brug kreatin sammen med beta-alanin for at opnå bedre udholdenhed

Beta-alanin er en ikke-essentiel aminosyre, der kombineret med den essentielle aminosyre histidin øger niveauerne af carnosin. Det er et naturligt forekommende stof i musklerne, som hjælper med at reducere syreophobning og forsinke muskeltræthed under højintens træning.

Beta-alanin findes både i såkaldte ”pre-workout” kosttilskud. Og findes i små mænger i fisk og køb.

Så det mest optimale er at tage 3-5 g kreatin sammen med 3-6 g beta-alanin som et kosttilskud hver dag for at opnå bedre udholdenhed og større muskelstyrke.

Undgå koffein lige omkring dit kreatinindtag

Nogle studier tyder på, at koffein kan hæmme kreatinens positive effekt på muskeludholdenhed ved at påvirke musklernes evne til at holde på væske.

Så tager du kreatin før din træning, bør du vente 30-60 min med at drikke kaffe eller indtage et pre-workout kosttilskud med koffein. Eller vente med at tage kreatin til efter din træning.

Tag kreatin før sengetid for bedre muskelrestitution

Vil du øge dine musklers restitution i løbet af natten, kan du med fordel tage en portion kreatin-kosttilskud før sengetid. Derved øger du effekten af det væksthormon, som kroppen frigiver hen over natten, der er med til at reparere dine beskadigede muskelfibre.

Topper du kreatintilskuddet op med en shake med et kasein-baseret proteinpulver, sørger du samtidig for en jævn tilførelsen af proteiner til restitutionen hen over natten. Fordi kroppen er længere tid om at fordøje kasein-baserede proteiner.

Kombinér kreatin med omega-3 for bedre optagelse i musklerne

Omega-3-fedtsyrer forbedrer cellemembranernes gennemtrængelighed. Det hjælper kreatinen med at trænge nemmere ind i muskelcellerne.

Derfor kan du med fordel tage et dagligt kosttilskud med kreatin sammen med en omega-3 fedtkilde som f.eks. nødder, avocado eller et dedikeret omega-3-tilskud.

Nu er du klar til at finde dit nye kreatin-kosttilskud

Men et overblik over markedet for kreatintilskud, og en indkøbsguide til at hjælpe dig med at finde det bedste produkt til din træning, mangler du sådan set kun:

  1. Rul tilbage til gennemgangen øverst på siden
  2. Brug indkøbsguiden til at finde det rigtige kosttilskud
  3. Klik dig ind hos de udvalgte, danske webshop og bestil

Så er du sikker på, at du snart kan komme i gang med at udnytte alle de fordele, som kreatin giver dig, hvis du dyrker højintensive træningsformer eller sportsgrene.

For alle de webshops vi henviser til, er nøje udvalgt baseret på deres score på Trustpilot. Og en gennemgang af et repræsentativt udvalg af både gode og dårlige kundeanmeldelser.

Så når du handler gennem os, får du ikke bare nogle af de bedste og mest populære produkter på markedet. Du får også større tryghed og en af de bedste kundeoplevelser.

Så rul op – og bestil dit nye kreatin-kosttilskud nu.

Bedøm guiden

Klik på en stjerne